PARIJS - De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft zondag het toernooi van Roland Garros gewonnen. Nadal versloeg in de finale de Zwitser Roger Federer in vier sets: 6-3 4-6 6-3 6-4.

Nadal werd de eerste tennisser sinds de Zweed Björn Borg in 1980 die het toernooi in Parijs drie jaar op rij won. Voor Federer blijft Roland Garros het enige grandslamtoernooi dat hij nog niet heeft gewonnen.

Nadal verloor in de finale voor het eerst sinds de aanvang van het toernooi een set. Nadat hij in het eerste bedrijf Federer twee keer zijn opslag had doen inleveren, slaagde de Zwitser er in de tweede set voor de enige keer in de partij in de service van Nadal te breken. Dat leverde Federer setwinst (6-4) op maar in de derde set leverde hij opnieuw snel zijn service in.

Droom

"Ik speelde vandaag niet mijn beste tennis", erkende de nummer één van de wereld nadat Nadal na 3 uur en 10 minuten zijn overwicht had verzilverd. "Het is een droom die uitkomt", sprak de 21-jarige man van Mallorca nadat hij voor de derde keer de trofee in ontvangst had mogen nemen.