AMSTERDAM - Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de UK Open. Ook Vincent van der Voort wist door te dringen tot de laatste acht.

Aan de UK Open, ook wel bekend als de FA Cup of Darts, starten 177 deelnemers. Michael van Gerwen, die als één van de favorieten aan het toernooi begon, kon niet imponeren.

Van Barneveld was met 11-5 (best of 21) veel te sterk voor Wayne Jones. De Hagenees eindigde met een 164- en een 112-finish.

De titelverdediger treft in de kwartfinale Phil Taylor. Een jaar geleden stonden de twee elkaar ook al in de kwartfinale tegenover elkaar. Destijds won Van Barneveld met 11-10.

Negen darter

Taylor is momenteel bezig aan een sterk toernooi. In zijn vijfde ronde partij tegen Wes Newton (11-5) wist hij een negen darter te gooien.

Van der Voort treft in de kwartfinale de Brit Terry Jenkins. Colin Osborne, die geldt als de sensatie van het toernooi na overwinningen tegen Van Gerwen en Mervyn King, speelt tegen Alan Green. De laatste kwartfinale gaat tussen Colin Lloyd en Steve Hine.