ARNHEM - Als er niet snel financiële hulp komt voor voetbalclub Vitesse in Arnhem, kan de club de spelerssalarissen van maart niet meer betalen. Dat heeft bestuurslid J. Snellenburg dinsdag gezegd bij Omroep Gelderland.

Vitesse kampt met een miljoenentekort. De club heeft een doorlopend krediet bij de gemeente Arnhem, maar krijgt op dit moment geen geld meer. De gemeente heeft accountantsbureau Ernst & Young een onderzoek laten doen naar de positie van de voetbalclub. Over de voorlopige conclusies van dit rapport hebben op dit moment gesprekken plaats, die volgens een woordvoerder van de gemeente nog zeker drie weken gaan duren.

Vitesse heeft ook de provincie Gelderland voor de rechter gedaagd. Op 13 maart wil het bestuur van de club een gerechtelijke uitspraak over enkele miljoenen die Vitesse nog van de provincie tegoed zou hebben. Volgens Vitesse zou de provincie in het verleden toezeggingen hebben gedaan over een huurverlaging voor stadion Gelredome. De provincie ontkent dit en zegt dat huurverlaging toen slechts als een optie is genoemd.