AMSTERDAM - Robert Doornbos blijft goed presteren in de Amerikaanse Champ Car World Series. Tijdens de kwalificatie voor de vierde race van het seizoen verzekerde de Nederlander zich van een startplek op de eerste rij.

Doornbos zette de tweede tijd neer in de eerste kwalificatiereeks en bleek de snelste tijdens de tweede sessie, die werd gekenmerkt door regen. In Portland zal voor het eerst in de geschiedenis van Champ Car geen rollende maar een staande start plaatsvinden.

Motiverend

"Het is supermotiverend voor zowel het team als mezelf om vandaag de snelste te zijn. Het is goed om vanaf de eerste rij te starten. Mocht het morgen ook regenen, heb ik sowieso vrij zicht", aldus de coureur.

Doornbos staat momenteel derde in het algemeen klassement op 12 punten van de Fransman Sebastian Bourdais en 9 punten van de Australiër Will Power.

Assen

De Engelsman Justin Wilson vertrekt vanavond (22.00 uur Nederlandse tijd) vanaf pole. Bourdais zette de derde tijd neer in de kwalificatie terwijl Power enigszins teleurstelde met de zevende startplaats.

Op 26 augustus zijn de Champ Car-series te bewonderen op het Belgische circuit Zolder. Een week later verhuist het racespektakel naar het circuit van Assen.