MADRID - Voor een groot deel door toedoen van Ruud van Nistelrooij blijft Real Madrid in Spanje met nog een wedstrijd te gaan koploper. De Nederlander scoorde twee keer voor de Koninklijke, dat daardoor gelijkspeelde bij Zaragoza (2-2).

Barcelona, dat thuis niet verder kwam dan 2-2 tegen stadgenoot Espanyol, profiteerde niet. De derde kanshebber Sevilla bleef op Mallorca steken op 0-0.

Diego Alberto Milito maakte beide treffers voor Zaragoza, tot twee keer toe maakte Van Nistelrooij gelijk. Met 25 doelpunten blijft hij topschutter van de Primera Division.

Verspeeld

De 2-2 viel pas enkele minuten voor tijd. Daarvoor leek Madrid de titel te hebben verspeeld. Het zonder sterspeler Ronaldinho spelende Barca leidde, maar gaf in de slotfase de voorsprong van 2-1 prijs.

De rivalen hebben beide nu 73 punten. Madrid heeft een beter onderling resultaat. Sevilla volgt op twee punten.

Zege

Madrid heeft het komende weekeinde aan een zege op eigen veld tegen Mallorca voldoende voor het kampioenschap. Het zou de eerste titel in vier jaar betekenen. Barca moet nog tegen Gimnastic.

Barcelona, spelend met Giovanni van Bronckhorst, mocht wellicht ook geen aanspraak maken op de winst. Lionel Messi speelde er een dubieuze hoofdrol.

Hand

De Argentijn maakte gelijk (1-1) met de hand, hetgeen de scheidsrechter over het hoofd zag. De treffer deed denken aan die van zijn landgenoot en voorbeeld Maradona, op het WK van 1986 tegen Engeland.

Ook Maradona, passeerde de doelman destijds met zijn vingertoppen. Zijn uitleg later werd legendarisch: "Het was de hand van God en het hoofd van Maradona."

Tamudo

Raul Tamudo had eerder Espanyol op voorsprong gezet. Messi zorgde na bijna een uur ook voor het winnende doelpunt, zo leek het lang. Tamudo maakte ook met zijn tweede treffer van de dag gelijk.

In de historisch WK-wedstrijd van 1986 tegen Engeland maakte Maradona afgezien van die met de hand nog een doelpunt. Dat deed hij met een fantastische solo, begonnen op zijn eigen helft.

Eerder dit seizoen maakte Messi ook al een kopie van die treffer.