GLASGOW - Arthur Numan vertrekt hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen bij Glasgow Rangers. De 33-jarige linksbenige verdediger heeft met zijn Schotse club geen overeenstemming kunnen bereiken over contractverlenging. De huidige verbintenis loopt na dit seizoen af.

Zaakwaarnemer Joop Korevaar houdt voor wat betreft Numans toekomst in Schotland nog een kleine slag om de arm. "De kans is groot dat hij weggaat, maar bij de Rangers vond men het heel vervelend dat er geen akkoord kwam. Het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Het kan zijn dat de clubleiding nog terugkomt met een nieuw bod. Alle spelers moeten inleveren en Arthur behoorde tot de eersten met wie is gesproken."

Gezinsuitbreiding

De 45-voudig international, oud-speler van onder meer FC Twente en PSV, is hoe dan ook niet van plan zijn loopbaan voort te zetten in een ver buitenland. "Hij krijgt deze zomer gezinsuitbreiding en staat niet open voor een avontuur. We zoeken in een kleine straal, grofweg in Engeland en Nederland. Maar de meeste clubs wachten nog even met het aantrekken van spelers. Ook PSV heeft zichzelf in de wachtkamer geplaatst." Numan ruilde PSV in mei 1998 in voor Glasgow Rangers.