MONTREAL - De positie van Ralf Schumacher bij Toyota is in gevaar. Indien de Duitser niet snel betere resultaten scoort, wordt hij mogelijk nog dit seizoen vervangen. Adrian Sutil lijkt de belangrijkste kandidaat om zijn landgenoot op te volgen, maar de jonge Duitser sluit een vertrek bij Spyker nog even uit.

De kans dat Ralf Schumacher zijn contract bij Toyota kan verlengen aan het eind van dit seizoen wordt steeds kleiner. In de paddock van Montreal gonst het zelfs van de geruchten over een vervroegde breuk.

De Duitser scoorde dit seizoen nog maar één puntje en daar kan het team geen vrede mee nemen. Volgens insiders heeft Ralf nog enkele races de tijd om betere resultaten te boeken. Lukt dat niet, dan wordt hij nog dit seizoen vervangen. Belangrijkste kandidaat voor het zitje van Ralf is zijn jonge landgenoot Adrian Sutil.

Interesse

"Ik merk dat er dat er na mijn eerste plaats tijdens de oefenritten in Monaco nog meer interesse is, maar voorlopig heb ik nog geen andere aanbiedingen op zak. Momenteel voeren we wel enkele gesprekken en halverwege het seizoen gaan we echt onderhandelen", sluit Sutil een snelle overstap naar Toyota voorlopig uit.

Toch voelt de Spyker-rijder zich nu al klaar voor de overstap naar een ander team.

"Ik besef dat ik nog veel moet leren, maar ik ben er van overtuigd dat ik met een andere of betere wagen ook goede resultaten kan boeken", meent Sutil.

Glock

Door zijn lopende contract bij Spyker is Sutil niet de enige rijder op het lijstje van Toyota. Ook testrijder Timo Glock is in beeld. Hij reed in het verleden al voor Jordan.