PARIJS - Tennisser Rafael Nadal staat zondag voor de derde keer op rij in de finale van Roland Garros. De Spaanse titelverdediger, kampioen in Parijs in 2005 en 2006, won in de halve eindstrijd met 7-5 6-4 6-2 van de Serviër Novak Djokovic.

Nadal moet het in de finale, een herhaling van vorig jaar, opnemen tegen de Zwitser Roger Federer. De nummer één van de wereld had vrijdag de nodige moeite om zich met 7-5 7-6 7-6 van de Rus Nikolai Davidenko te ontdoen.

Prestatie

Nadal kan zondag voor een historische prestatie zorgen door als tweede speler in de geschiedenis van Roland Garros het toernooi voor de derde keer op rij te winnen.

De Zweed Björn Borg ging hem voor met een serie van vier van 1978 tot en met 1981. Hij won er in totaal zes.

De inwoner van Mallorca steekt in Parijs weer in uitstekende vorm, want hij hoefde op weg naar de finale geen set af te staan.

Ivanovic

Djokovic had graag in de voetsporen willen treden van zijn succesvolle landgenote Ana Ivanovic, de finaliste bij het vrouwentoernooi. Maar de Serviër kwam klasse te kort om het Nadal echt moeilijk te maken.

"Ik ben zo blij met deze overwinning", jubelde Nadal. "Ik begon heel goed en mijn forehand liep uitstekend. Ik heb hem daarom veel kunnen laten lopen.

Na de winst in de eerste set was ik goed op weg, want het is voor iedereen lastig om tegen mij drie sets op rij te winnen."