AMSTERDAM - Frank Vandenbroucke ontkent dat hij zich van het leven wilde beroven. Tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws zegt de wielrenner vrijdag dat het verhaal niet klopt.

"Wat ze over mij zeggen, is helemaal niet waar. Ik ben zwaar depressief, ja. Mijn vrouw wil van me scheiden en daar betaal ik nu de prijs voor. Maar ik heb geen zelfmoord willen plegen." VDB stelde dat hij zich woensdag zelf had laten opnemen in een ziekenhuis.

De manager van de Acque & Sapone-ploeg van Vandenbroucke zei donderdag dat VDB een einde aan zijn leven wilde maken vanwege het vertrek van zijn vrouw.

Overdosis

Palmiro Masciarelli zei dat hij een overdosis medicijnen had geslikt. Vandenbroucke ondernam in 2004 al eens een poging om zijn leven te beëindigen.

Masciarelli blijft vrijdag in de krant vasthouden aan zijn verhaal: "Vandenbroucke raakte verzeild in een diepe depressie."

"Ik stuurde mijn neef naar Milaan om hem te halen. Woensdag vond hij VDB."

Slaapmiddelen

"Hij deed niet normaal en was onder invloed van slaapmiddelen. Toen nam Frank een overdosis antidepressiva en had ook een spuit insuline gezet. Toen mijn neef weer binnenkwam, vond hij Frank languit op de grond."

De 32-jarige Vandenbroucke gold lange tijd als de grootste Belgische wielerbelofte. In 1999 boekte hij zijn grootste successen door onder meer Luik-Bastenaken-Luik te winnen.

Spanje

Ook won hij de Omloop Het Volk en twee etappes en het puntenklassement in de Ronde van Spanje. Sinds 2000 boekte VDB geen aansprekende successen meer.

Vorig jaar tekende hij een contract bij het Italiaanse Acqua & Sapone, maar door een knieoperatie in februari kwam hij dit seizoen niet aan fietsen toe.