PARIJS - Roger Federer heeft zich vrijdag voor de tweede keer op rij geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Zwitserse nummer één van de wereld had drie uur nodig om zich in de halve eindstrijd van de Rus Nikolai Davidenko te ontdoen: 7-5 7-6 7-6.

De wedstrijd ging in alle sets gelijk op. Over de hele wedstrijd maakte Federer, die zijn eerste titel in Parijs en zijn elfde grandslamtitel hoopt te winnen, maar acht punten meer dan Davydenko.

Dit kleine verschil was toch genoeg voor hem om het duel in 'straight sets' te beslissen. In negen onderlinge ontmoetingen is het de Rus nog nooit gelukt om Federer te verslaan.

Zenuwachtig

Federer speelde zeker niet zijn beste tennis, want zijn opslag werd in elke set gebroken. Alleen was Davydenko op de beslissende momenten te zenuwachtig om te profiteren van de kansen die hij kreeg.

In de derde set leek de Rus wat meer spanning in de wedstrijd te brengen toen hij na een break zijn opslag wel wist te houden en op 5-3 kon serveren voor de set.

Afhandig

Maar in een game van twaalf minuten bleek Davydenko mentaal niet sterk genoeg om Federer een set afhandig te maken. In een spannende tiebreak trok de Zwitser uiteindelijk aan het langste eind.

Federer speelt in de finale tegen de winnaar van de partij tussen de Spaanse titelverdediger Rafael Nadal en de Serviër Novak Djokovic.