ROOSENDAAL - Voetbalclub RBC Roosendaal moet zijn financiële problemen zelf gaan oplossen. Dat is het advies dat de Roosendaalse gemeenteraad donderdagavond aan het college gaf. De gemeente mag geen lening meer verstrekken.

De eerstedivisionist klopte in april twee keer aan bij de gemeente omdat hij opnieuw in acute geldnood zit. Anderhalf jaar geleden verstrekte de gemeente al een lening. Een meerderheid in de raad vindt nu echter dat de gemeente niets meer kan doen. Diverse fracties spraken van mismanagement bij de Brabantse club.

Algemeen directeur Manfred Laros zei vorige week dat wanneer de gemeente niet bijspringt, de kans groot is dat de club niet aan de start verschijnt van de komende voetbalcompetitie.

Grond

De raad kreeg van het college vier mogelijkheden voorgeschoteld. Niets doen en de club de problemen zelf laten oplossen was de keuze van de meerderheid van de raad. De VVD en de PvdA kozen voor de aankoop van de grond van het stadion, maar die twee partijen hebben geen meerderheid in de raad. Het college van burgemeester en wethouders neemt vrijdag een definitieve beslissing.

Zo'n vijftig supporters volgden in het raadshuis de vergadering op een groot scherm.