UTRECHT - Nadat vastgoedbelegger Evert Kroon vorige week al interesse had getoond voor de aankoop van stadion Nieuw-Galgenwaard heeft zich maandag een tweede koper gemeld. Het Amsterdamse bedrijf Nedstede zegt een bod te hebben gedaan dat aanzienlijk hoger ligt dan het door Kroon in de media geuite bedrag van 20 miljoen euro.

Nedstede-directeur Michael van de Kuit ziet in het stadion van FC Utrecht een welkome aanvulling op zijn portefeuille die voornamelijk bestaat uit winkel- en horecapanden. "We gaan deze week met Utrecht-voorzitter Visser praten. Voorwaarde is wel dat de gemeente garant staat voor de huur voor de komende tien jaar." Die zal ongeveer 10 procent van de koopsom bedragen.

Van de Kuit ziet in de gemeente de eerste kandidaat-koper van het stadion. De verkoop moet FC Utrecht in een klap uit de financiële problemen helpen. Het stadsbestuur heeft een werkgroep ingesteld om de haalbaarheid van de koop te onderzoeken. "Als zij niet tot koop overgaan denk ik dat wij een goede partij zijn", aldus Van de Kuit.