DRACHTEN - De Nederlandse hockeysters hebben de tweede wedstrijd in de testserie tegen Argentinië ruim gewonnen. Oranje zegevierde woensdag op het complex van de Graspiepers in Drachten met liefst 4-1.

Bij rust was het overigens pas 1-0 dankzij een strafcornervariant via Janneke Schopman al vlak na het beginsignaal.

Pas ver in de tweede helft nam Nederland verder afstand, onder meer door twee treffers van Carlijn Welten. Ellen Hoog scooorde ook. Vooral in het laatste kwartier maakte de ploeg van bondscoach Marc Lammers aanvallend indruk met onder meer een aantal goede soloacties. Vijf minuten voor tijd deed Belen Rivas iets terug namens de Argentijnsen.

Rommeliger

Lammers' assistent Bart Looije beoordeelde het duel als iets minder dan in Breda, waar werd geljkgespeeld. "Het was rommeliger dan zaterdag, maar dit resultaat staat natuurlijk." Hij roemde de eerste treffer van Welten en Hoog. "Aan de 4-0 ging een fout van de Argentijnse defensie vooraf. Naomi van As profiteerde waarna Welten de bal mocht binnentikken."

De Nederlandse ploeg kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd. Schopman kreeg een bal net boven het oog. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis maar het is afwachten of ze zaterdag in het derde en laatste duel in Zeist (Schaerweijde) van de partij kan zijn.

De verwachting is dat Jiske Snoeks, die een tik tegen de knie kreeg, op tijd fit is. Dat geldt ook voor Kim Lammers, die in Drachten niet speelde wegens een handblessure.