BOEKAREST - Roemenië heeft in groep G van de kwalificatie van de Europese titelstrijd voetbal gewonnen van Slovenië, 2-0. Adrian Mutu en Cosmin Contra maakten de doelpunten. De Roemenen zijn lijstaanvoerder met drie punten meer dan Nederland, maar ook met een duel extra gespeeld.

Bulgarije, dat Wit-Rusland versloeg (2-1) staat op de tweede plaats, ook voor Nederland. De Bulgaren hebben twee punten meer dan Oranje, maar hebben daarvoor ook een wedstrijd meer afgewerkt.

België

België is vrijwel zeker uitgeschakeld in de strijd om de kwalificatie voor het EK. In groep A verloor de formatie van bondscoach René Vandereycken woensdag bij Finland, 2-0. Het was de vijfde nederlaag voor de Rode Duivels.

In de poule gaat de strijd waarschijnlijk tussen Polen, dat verrassend verloor bij Armenië, Portugal en Servië. Finland is nog niet geheel kansloos.

Rusland

Bondscoach Guus Hiddink van Rusland heeft woensdagavond in groep E van de kwalificatie van het EK voetbal gelijkgespeeld bij Kroatië, 0-0. De Kroaten blijven daardoor leider, met twee punten voorsprong op de Russen.

In de strijd om de tweede plaats nam voor Hiddink de concurrentie toe. Engeland won bij Estland (3-0), Israël bij Andorra (2-0).

Rusland mocht spreken van een aanvaardbaar resultaat. Kroatië verloor tot dusver in de cyclus van EK noch WK ooit een kwalificatiewedstrijd op eigen veld.