EINDHOVEN - PSV heeft woensdag met Vitesse een akkoord bereikt over de transfer van Danko Lazovic. De Eindhovenaren moeten nog wel tot overeenstemming komen met de Servische aanvaller zelf. Dat hopen ze donderdag te doen.

Lazovic (24) scoorde het afgelopen seizoen 19 keer voor Vitesse. In Nederland speelde hij eerder ook enige tijd voor Feyenoord. Hoewel meerdere clubs belangstelling toonden, liet Lazovic recentelijk doorschemeren in PSV een belangrijke kandidaat te zien. Hij wil graag in de Champions League spelen.

Manager voetbalzaken Stan Valckx van de landskampioen gaf aan te hopen er "spoedig" uit te zijn. PSV wil dat Lazovic een meerjarige verbintenis ondertekent. De aanvaller kwam in zijn loopbaan ook uit voor Partizan Belgrado en Bayer Leverkusen.

Onhoudbaar

Vitesse twijfelt er niet aan of Lazovic gaat naar PSV. Manager Jan Streuer: "Hij heeft zelf duidelijk aangegeven naar Eindhoven te willen. Mede daarom is Lazovic voor ons onhoudbaar. Zelf houd ik een dubbel gevoel over aan de overeenkomst. Sportief leveren we in, maar het financiële voordeel kunnen we goed gebruiken. Bovendien twijfel ik er niet aan dat we zijn vertrek goed zullen gaan opvangen."

Droom

"Mijn droom is uitgekomen" zei de PSV-aankoop donderdag tegen de Telegraaf. "PSV is voor mij altijd dé club geweest in Nederland. Ik ben enorm gelukkig dat het nu rond is gekomen. Ik had ook best respect voor AZ, maar wilde per se naar PSV. Het zegt veel dat die club zes maanden bezig is geweest om mij binnen te halen."

Lazovic weet dat hij bij zijn nieuwe werkgever meer concurrentie heeft dan in het Gelredome. "Ik heb een heel prettig gesprek met trainer Ronald Koeman achter de rug, waar veel vertrouwen uit sprak. Ik realiseer me dat PSV met Arouna Koné en Jefferson Farfán al twee heel goede spitsen heeft en dat ik keihard zal moeten vechten voor mijn plek."