DEN BOSCH - De twee mannen die worden verdacht van de openlijke geweldpleging en zware mishandeling van PSV-voetballer Jan Kromkamp komen maandag 11 juni op vrije voeten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch woensdag besloten, aldus een woordvoerster.

Hoewel de raadkamer de hechtenis van verdachten met dertig dagen verlengde, wordt dat besluit met ingang van maandag geschorst.

Volgens advocaat Frank de Leeuw, die een van de verdachten bijstaat, zou dat te maken kunnen hebben met het feit dat zijn cliënt anders zijn herexamen Havo mist.

Jeugdspelers

De verdachten zijn twee jeugdspelers van de Eindhovense amateurclub VV Acht waartegen PSV zaterdag 26 mei het seizoen afsloot met een vriendschappelijke wedstrijd. Na het duel werd Kromkamp op het parkeerterrein van VV Acht door beide mannen toegetakeld.

De verdediger brak tijdens de ruzie zijn neus, jukbeen en oogkas. Hij liep ook een lichte hersenschudding op.

Ruzie

Volgens De Leeuw vroeg zijn cliënt om een vuurtje aan Kromkamp terwijl de PSV'er op dat moment ruzie had met zijn vriendin. Toen Kromkamp het verzoek weigerde ontstond een woordenwisseling met enig duwen en trekken.

Hoewel de vriendin van Kromkamp de ruzie probeerde te sussen, keerde de verdachte terug met een vriend. Of Kromkamp, die al in zijn auto zat, zelf is uitgestapt of er uit is getrokken, is niet duidelijk. Er vielen over en weer klappen.