RIJSWIJK - De Braziliaanse voetballers hebben, in tegenstelling tot aartsrivaal Argentinië, geen goede generale afgewerkt voor het toernooi om de Copa America. Na de 1-1 tegen Engeland kwam de meervoudig wereldkampioen dinsdagavond in Dortmund, in een totaal andere opstelling, niet voorbij Turkije.


Alex zit Kazim in de weg

Het oefenduel, bijgewoond door bijna 27.000 liefhebbers, eindigde onbeslist. Gescoord werd er niet in het Signal Iduna Park.

Bondscoach Dunga gunde Afonso Alves en Alex een basisplaats. De PSV'er speelde de gehele wedstrijd. De productieve aanvaller van Heerenveen werd een kwartier voor tijd gewisseld. Van het elftal dat in het nieuwe Wembley begon was alleen Naldo over. Hij vormde met Alex het centrum van de defensie.

Ronaldinho deed alleen de tweede helft mee, als vervanger van Robinho. Kaka viel na een uur in. Pas na hun komst werd Brazilië gevaarlijk. Het tweetal is niet beschikbaar voor de Copa America. Middenvelder Diego, de grote ster van Werder Bremen afgelopen seizoen, was het dichtst bij de winnende treffer. Turkije kreeg, aan de hand van uitblinker Yildiray Bastürk, ook enkele goede kansen.

Messi

Het Argentijnse elftal won in Barcelona wel. Het versloeg Algerije als laatste voorbereiding op het Zuid-Amerikaans kampioenschap met 4-3. Lionel Messi scoorde voor eigen publiek in Estadi Mini Nou Camp tweemaal.

Bij rust leidden de Algerijnen. Carlos Tevez benutte weliswaar al na twee minuten een strafschop, Anthar Yahia en Madjid Bougherra gaven het duel een verrassende wending: 1-2. Na rust stond Messi op. Hij kreeg steun van Esteban Cambiasso. Nadir Belhadj gaf Algerije nog even hoop.

Portugal

Portugal kwam in en tegen Koeweit, het met aan paar andere internationals aangevulde clubteam van Al-Salmiya, niet verder dan 1-1. Joao Tomas zette de ploeg van Luiz Felipe Scolari voor in de tweede helft op voorsprong. Middenvelder Al-Shakiri maakte drie minuten voor tijd gelijk.