MILAAN - AC Milan gaat proberen Samuel Eto'o los te weken bij FC Barcelona. Adriano Galliani, de vice-voorzitter van de Champions League winnaar, bevestigde dinsdag dat de aanvaller uit Kameroen bovenaan het verlanglijstje van de Italiaanse club staat.

"Ik weet niet of-ie te koop is, maar zodra de Spaanse competitie is afgelopen zullen we contact opnemen over hem", aldus Galliani.

"We zijn ook geïnteresseerd in een speler van Real Madrid." Hij zei er niet bij wie. Volgens ingewijden zou het gaan om de Braziliaan Emerson, die in het verleden uitkwam voor Roma en Juventus.

Gilardino

Milan is op zoek naar een topspits om de selectie uit te breiden. Eerder werd bekend dat de Italiaan Alberto Gilardino bij Milan mag vertrekken. Coach Carlo Ancelotti liet weten dat een vertrek van de international bespreekbaar is.

Gilardino zei het vertrouwen bij de club te missen. "Ik heb het gevoel dat ik continu ter discussie sta" aldus de spits tegenover La Gazzetto dello Sport. De 24-jarige aanvaller wil vaker aan spelen toekomen.

Naast Gilardino beschikt Milan over de spitsen Filippo Inzaghi en Ronaldo. Met de komst van nog een steraanvaller lijkt de toekomst van Gilardino bij Milan voorbij.