MILAAN - Koploper Inter is zaterdagavond bij subtopper Chievo Verona pijnlijk onderuitgegaan. Twee omstreden strafschoppen werden de Milanese ploeg fataal: 2-1. Juventus kwam zondag langszij door de uitwedstrijd tegen Parma met 2-1 te winnen. AC Milan schaarde zich niet naast Juventus en Inter aan de kop door thuis tegen Lazio op 2-2 te blijven hangen.

Chievo kwam zaterdag na 22 minuten op voorsprong. De arbiter zag een strafschop in de manier waarop Inter-verdediger Cannavaro een schot van Pellissier tegen zijn arm kreeg. Aanvoerder Corini schoot raak van elf meter, 1-0.

Woedend

Tien minuten voor de rust was heel Inter opnieuw woedend op de scheidsrechter. Chievo kreeg weer een strafschop, deze keer voor een twijfelachtige overtreding van Zanetti op Pellissier. Corini maakte van de stip opnieuw geen fout, -0. De Turkse middenvelder van Inter, Buruk, had toen het veld al verlaten. Hij kreeg de rode kaart wegens te heftige protesten bij de belaagde arbiter.

Met tien man kwam Inter na de rust nog sterk terug. Meer dan een treffer van Vieri zat er echter niet in. Het was zijn negentiende seizoensdoelpunt en zijn honderdste treffer in de Serie A. Ver in blessuretijd werd doelpuntenmaker Corini ook nog uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart.

Juventus

De nederlaag van de koploper had een dag later grote gevolgen. Juventus maakte de achterstand van drie punten goed door Parma te verslaan. Di Vaio en Tacchinardi zorgden in de eerste helft al voor een geruststellende voorsprong. Di Vaio, voormalig speler van Parma, kopte raak na een hoekschop van Nedved.

Davids liet na een half uur Tacchinardi ook koppend scoren. In de slotfase drong Parma nog wel aan. Een vrije trap van Mutu belandde op de lat, vervolgens scoorde de spits in de slotminuut wel.

AC Milan

AC Milan kwam zondagavond in de eerste helft met 0-2 achter tegen Lazio. Stankovic en Lopez (strafschop) scoorden. Milan kwam na rust sterk terug met treffers van Inzaghi en Rivaldo: 2-2. AS Roma, tegenstander van Ajax in de Champions League, stelde tegen Brescia opnieuw teleur: 0-0. De Romeinse ploeg heeft in de laatste zes wedstrijden slechts één keer gewonnen. Brescia daarentegen is al negen duels ongeslagen.