BARCELONA - De nieuwe trainer Antic heeft met Barcelona zijn eerste succesje behaald. De geplaagde ploeg won zaterdagavond de stadsderby tegen Espanyol met 2-0. Cocu en Xavi scoorden voor de rust. In zijn eerste wedstrijd als coach van Barcelona speelde de opvolger van Louis van Gaal vorige week met 2-2 gelijk tegen Athletic Bilbao.

Grotere verrassingen vielen op andere plaatsen. Koploper Real Sociedad verloor voor de tweede opeenvolgende keer, met 3-2 bij Betis in Sevilla. Real Madrid profiteerde niet met de overname van de koppositie. Het elftal met de duurste sterren verloor met 1-0 bij Osasuna.

Cocu

FC Barcelona, met Cocu als de nieuwe aanvoerder, controleerde de wedstrijd in het olympisch stadion van Espanyol. De ploeg van Antic, met ook Kluivert, Reiziger, De Boer en Overmars in het basisteam, had evenwel moeite met de zeer behoudende speelwijze van de stadgenoot.

Christan Manfredini scoorde in de 38e minuut voor Osasuna tegen Real Madrid. Dit doelpunt zou goud waard blijken. Real kon er niets meer tegen inbrengen, zeker niet nadat Figo in de 64e minuut de rode kaart had gekregen.

Real Sociedad werkte diep in de tweede helft een achterstand weg bij Betis, dat al in de 12e minuut scoorde door Fernando. In de 73e minuut maakte Nihat eerst gelijk en in de 78e zette hij de koploper op voorsprong. In de 84e minuut maakte Filipescu gelijk voor Betis en in de vierde minuut van de extra speeltijd benutte Fernando een strafschop voor de thuisclub. Troost voor de club van Sander Westerveld: de eerste plaats op de ranglijst ging niet verloren door de nederlaag van Real Madrid.

Valencia

Valencia handhaafde zich op de derde plaats dankzij een zege van -0 op Malaga. Pellegrino en Juan Sanchez scoorden voor de tegenstander van Ajax in de Champions League. Makaay was weer eens waardevol voor Deportivo. De international maakte het enige doelpunt in de wedstrijd bij Valladolid (0-1).