BANGKOK - Directeur betaald voetbal Henk Kesler is nog altijd tevreden over de opzet van de play-offs, al denkt de KNVB wel na over een kleine schoonheidsbehandeling van het huidige format.

Bovendien bestaat er een kans dat er na volgend jaar - als de eerste termijn afloopt - andere wijzigingen moeten komen. Maar dat heeft volgens Kesler vooral te maken met de herverdeling van de tickets in de Europa Cups, die de UEFA voorstaat.

Als het aan de KNVB ligt wordt er in de play-offs voor volgens seizoen één wijziging doorgevoerd. Nu is het zo dat de verliezend finalist van het bekertoernooi een toegangsbewijs krijgt voor de UEFA-beker als de winnaar van de beker Champions League haalt, of de voorronde daarvan. "Dat willen we eigenlijk niet", aldus Kesler. "We zien liever dat dat ticket direct terugvalt naar de competitie. Dat is ook spannender. We proberen het wat simpeler te maken." Overigens moet een wijziging in het format altijd eerst goedgekeurd worden door de UEFA.

Tevreden

Volgens Kesler zijn de clubs nog altijd tevreden over de play-offs. "Er heeft de KNVB geen enkel verzoek bereikt van de direct betrokkenen, de clubs dus, om een wijziging aan te brengen."

Startbewijzen

Als besloten wordt na de eerste periode van drie jaar door te gaan met de play-offs ontstaat mogelijk wel een nieuwe situatie. In het huidige systeem bepaalt de plaats op de Europese ranglijst hoe veel plaatsen een land krijgt in de Champions League en de UEFA-beker. Kesler: "Of we ermee doorgaan hangt een beetje af van de verdeling van de startbewijzen in het seizoen 2009/2010, moet ik eerlijk zeggen."

"Het zou kunnen dat wij dan minder UEFA-cup-plaatsen krijgen. Daar heeft de nieuwe UEFA-voorzitter Michel Platini het al over gehad. Het zou best kunnen zijn dat de nummer zeven en de nummer acht, waar wij dus staan, een plaats moeten inleveren ten faveure van de kleine landen. Dat is serieus aan de orde."