AMSTERDAM - Roy Makaay staat volgens VI.nl in de belangstelling van Feyenoord. De aanvaller van Bayern München, die nog een jaar onder contract staat in Duitsland, is ook gewild door PSV.

Omdat zijn werkgever bezig is de voorhoede te voorzien van enkele nieuwe spelers, bekijkt Makaay deze periode de mogelijkheden om elders aan de slag te gaan.

De 32-jarige aanvaller speelde de afgelopen vier seizoen voor 'FC Hollywood', waarvoor hij dit seizoen zestien keer het net wist te vinden. In 129 wedstrijden voor Bayern zag hij zijn naam 78 keer terug op het scorebord.

Vitesse

Daarvoor kwam de voormalige Oranje-klant uit voor Vitesse en het Spaanse Deportivo la Coruna. Wat de vraagprijs is voor 'Das Phantom' is niet bekend.

Bij Feyenoord is de Griek Angelos Charisteas momenteel de enige diepe spits in de selectie. Hij maakte in zijn eerste seizoen voor Feyenoord in 28 wedstrijden negen goals. Na het afzwaaien van Pierre van Hooijdonk is de club op zoek naar een andere ervaren aanvaller.

Onderhandelingen

NOS Studio Sport weet zelfs te melden dat de onderhandelingen tussen Makaay en de Stadionclub al in een vergevorderd stadium zijn. Volgens de omroep heeft trainer Ronald Koeman van PSV een voorkeur voor Danko Lazovic van Vitesse, waardoor er voor Feyenoord een concurrent lijkt af te haken.

Voor Lazovic is ook AZ in de markt, dat dit weekend aangaf altijd hoger te zullen bieden dan de Eindhovenaren.