AMSTERDAM - Wesley Sneijder is boos op Ajax. De Telegraaf meldt maandag dat de middenvelder geen rel wil schoppen over de mislukte onderhandelingen van Ajax met Valencia, maar teleurgesteld is hij wel.

"Ze willen toch ook niet dat ik over twee jaar voor niks de deur uitloop?", reageerde Sneijder vanuit Bangkok, waar het Nederlands Elftal deze week tegen Thailand oefent. "De enige manier om nu alsnog weg te komen, is een rel schoppen. Maar zo zit ik niet in elkaar."

"Ik kom blijkbaar niet weg bij Ajax. Voor mij persoonlijk is dat teleurstellend. Maar ik wanhoop niet. Het is nog geen 31 augustus. Tot die tijd zijn er nog tranfers mogelijk. Ik ben prof en zal me in juli gewoon bij Ajax melden en proberen een nog beter seizoen te draaien dan dit jaar."

Technisch directeur Van Geel zei in het Algemeen Dagblad blij te zijn dat de Spanjaarden afhaken, maar houdt een slag om de arm. " Je weet in deze wereld nooit of het onderdeel is van de onderhandelingsstrategie, maar voorlopig is er geen concrete interesse meer. Dat wil niet zeggen dat we te vroeg juichen. Het is nog lang geen 1 september."

Wamberto

Ajax maakte maandag bekend dat het Richard Danilo Maciel Sousa Campos voor een jaar heeft vastgelegd. Campos is de zoon van oud-Ajacied Wamberto en was al jeugdspeler bij de Amsterdammers. De speler ligt nu tot de zomer van 2010 vast.

Winter

Aron Winter heeft maandag zijn contract als trainer bij Ajax verlengd tot medio 2008. De oud-international gaat komend seizoen samen met Adrie Koster Jong Ajax onder zijn hoede nemen. Zijn huidige verbintenis liep op 1 juli af.

Winter was afgelopen seizoen trainer/coach van het beloftenteam van Ajax. Hij kwam zelf negen seizoenen uit in het eerste elftal. In Italië voetbalde hij bij Lazio Roma en Inter. Hij beëindigde in 2002 zijn loopbaan.