PARIJS - Maria Sharapova heeft zich zondag in een thriller geplaatst voor de kwartfinale op Roland Garros. De Russische, als tweede geplaatst, versloeg Patty Schnyder.

Sharapova kwam na een kleine drie uur spelen en drie sets als winnaar uit de strijd: 6-3, 4-6, 9-7. In de kwartfinale staat Anna Chakvetadze (Rus, 9) te wachten, die in drie sets won van de Tsjechische Lucie Safarova: 6-4, 0-6, 6-2.

Deuce

De wedstrijd tussen Sharapova en Schnyder kreeg in de derde set een bizarre wending. Beide speelsters wisten tot 7-7 maar één keer hun service te behouden.

Op 4-4 brak Schnyder haar tegenstander en het werd 5-4. De Zwitserse kon de wedstrijd uitserveren, maar na vijf keer deuce brak Sharapova terug.

Psychisch

De nummer twee van de wereld leek psychisch in het voordeel, maar leverde haar service vervolgens zomaar in. Maar op 6-5 lukte het Schnyder wederom niet om de wedstrijd binnen te halen.

Op 7-6 volgt een herhaling van zetten, waarna Sharapova haar eigen service behoudt. Op 8-7 pakt ze de servicegame van Schnyder en de wedstrijd toch nog weet te winnen.