PARIJS - Serena Williams heeft op overtuigende wijze de kwartfinales op Roland Garros bereikt. De als achtste geplaatste Amerikaanse tennisster bleek duidelijk te sterk voor Dinara Safina uit Rusland, die als tiende was ingeschaald: 6-2 6-3.

Williams schakelde eerder de Nederlandse Michaëlla Krajicek uit.

Ook Nicole Vaidisova verschafte zich vrij eenvoudig toegang tot de kwartfinales. De Tsjechische, als zesde geplaatst, had weinig moeite Tathiana Garbin uit Italië: 6-3 6-1.

Kwartfinale

Svetlana Koeznetsova en Justine Henin hebben zondag in Parijs de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Russin Koeznetsova, nummer drie van de plaatsingslijst, versloeg de Israëlische Shahar Peer (15) in twee sets, 6-4 6-3.

De als eerste geplaatste Belgische Henin won met 6-2 6-4 van de Oostenrijkse Sybille Bammer.

Koeznetsova komt nu uit tegen de winnares van de partij tussen de Servische Ana Ivanovic en de Spaanse Anabel Medina Garrigues.

Henin treft de Amerikaanse Serena Williams, nummer acht van de plaatsingslijst.

Krajicek

Michaëlla Krajicek heeft zondag de derde ronde bereikt in het dubbelspel op Roland Garros.

De 18-jarige Nederlandse tennisster was samen met haar Poolse collega Agnieszka Radwanska te sterk voor het Russische/Finse duo Alla Koedrjavtseva en Emma Laine: 6-4 6-1.

Jankovic

Jelena Jankovic heeft de laatste Franse vertegenwoordiging uit het tennistoernooi geslagen.

De Servische nummer vijf van de wereld was met 6-1 6-1 veel te sterk voor Marion Bartoli, 21e op de wereldranglijst.

De Française, die een ronde eerder nog voor een stunt zorgde door Elena Dementieva te verslaan, werd geplaagd door rugpijn.

Met de aftocht van Bartoli is er voor het eerst sinds 1999 geen Franse afvaardiging meer in de kwartfinales.