PARIJS - Maria Sharapova heeft zaterdag de laatste zestien bereikt op Roland Garros. De Russische tennisster, in Parijs als tweede geplaatst, won in twee sets van haar landgenote Alla Koedriavtseva: 6-1 6-4.

Dat kostte meer moeite dan de cijfers doen vermoeden. Na een voortvarend begin reeg Sharapova in de tweede set de fouten aaneen.

Ze kwam met 1-4 achter maar herstelde nog net op tijd van die diepe inzinking. In de vierde ronde wacht de Zwitserse Patty Schnyder, die de Italiaanse Karin Knapp uitschakelde.

Schouder

Sharapova klaagde na afloop weer over haar schouder. Een peesontsteking in het gewricht hield haar twee maanden aan de kant.

Mede door een cortisoninjectie kon ze vorige week in Istanbul haar rentree maken. "Ik mag nog niet al te veel verwachten van die schouder. Tijdens de wedstrijd heb ik soms nog last. Ook nu weer."

Koeznetsova

Haar als derde geplaatste landgenote Svetlana Koeznetsova, de finaliste van vorig jaar, ging door ten koste van de Slowaakse Dominika Cibulkova: 6-2 6-3.

Ana Ivanovic had nog minder moeite met Ioana Raluca Olaru. De rijzende ster uit Servië gunde de Roemeense slechts twee games: 6-2 6-0.

Mauresmo

Amélie Mauresmo is er voor eigen publiek opnieuw niet in geslaagd de Franse tennisliefhebbers te plezieren. De Française werd zaterdagmiddag in Parijs in de derde ronde uitgeschakeld. De 20-jarige Tsjechische Lucie Safarova was daarvoor verantwoordelijk: 6-3 7-6 (7-3).

Mauresmo, als vijfde geplaatst, kon zichzelf verwijten dat ze in beide sets een voorsprong van 3-0 verspeelde.

Mogelijk werd ze gehinderd door een kwetsuur. Na een blessurebehandeling speelde ze het grootste deel van de partij met een bandage om haar rechter dij.

Verrassend

Verrassend kan een uitschakeling van Mauresmo in Parijs echter nauwelijks worden genoemd. De 27-jarige speelster, voormalig nummer één van de wereld, is in 12 optredens op haar "eigen" Roland Garros nooit verder gekomen dan de kwartfinales.

Op Grand Slams elders in de wereld deed ze dat in de afgelopen jaren wel.

Teleurgesteld

Maursemo, die een maand geleden terugkeerde op de baan na om medische redenen twee maanden buitenspel te hebben gestaan, was teleurgesteld.

"Het begin was goed. Daaraan kon ik echter geen vervolg geven. In de beslissende fases kon ik niet doorzetten. Misschien lag het aan de verre van ideale voorbereiding."