LONDEN - Het voetbalelftal van Engeland heeft vrijdagavond in een oefeninterland gelijkgespeeld tegen Brazilië. Bij het eerste optreden van het land op het vernieuwde Wembley werd het 1-1.

Chelsea's verdediger John Terry scoorde voor Engeland, na een voorzet op maat van de teruggekeerde David Beckham. Diego van Werder Bremen maakte in blessuretijd gelijk.

Beckhams rentree was het belangrijkste gegeven van de ontmoeting, de eerste tussen de landen sinds de wereldtitelstrijd van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Sinds de nederlaag op het WK van 2006 van Engeland tegen Portugal werd de vedette door de nieuwe bondscoach Steve McClaren niet meer opgeroepen. Hij beleefde in Londen zijn 95e cap.

Topscorer

Bij Brazilië debuteerde Afonso Alves. De speler van Heerenveen, met 34 doelpunten topscorer van de eredivisie in het afgelopen seizoen, kwam na 71 minuten in het veld voor Kaka van AC Milan.

PSV'er Alex bleef op de bank. Alves maakt kans mee te gaan naar de Copa America, het Zuid-Amerikaans kampioen waarvoor Ronaldinho, Ronaldo, Kaka en Adriano hebben bedankt.