PARIJS - Als verliezer maar met opgeheven hoofd verliet Michaëlla Krajicek vrijdagavond het Court Suzanne Lenglen in Parijs. Niet alleen had ze voor het eerst de derde ronde bereikt op Roland Garros, de 18-jarige Almeerse had bovendien haar jeugdidool Serena Williams het nodige werk bezorgd.

De winnares van de Australian Open is nog niet op haar gemak op het gravel in Parijs. Tegen de Bulgaarse Pironkova verloor ze een set, na haar winst op de Venezolaanse Sequera was 'weird' de beschrijving die ze haar optreden toebedacht.

Ook de winst in twee sets (6-3 6-4) op Krajicek kostte haar meer moeite dan gewenst. Maar Serena Williams bleef in ieder geval, in tegenstelling tot haar zus Venus, in het toernooi waarmee ze in de enkelspelen in Parijs nog de enige vertegenwoordiger is uit de Verenigde Staten.

Tennishoop

Krajicek was na het korte optreden van Martin Verkerk Neerlands tennishoop. Ze gaf voor de partij tegen Williams al aan dat het bereiken van de derde ronde voor haar een mijlpaal was.

Het betekende een evenaring van haar beste optreden tot dusverre (Australië 2006) in een grandslamtoernooi, waarbij ze in Parijs niet bepaald kon bogen op een rijk verleden met twee uitschakelingen in de eerste ronde.

"Het is niet echt mijn favoriete ondergrond", herhaalde ze maar eens nadat ze ten koste van de Amerikaanse Shenay Perry de derde ronde had bereikt.

Krajicek had er zin in, voelde zich fit en kondigde aan haar favoriete speelster onbevangen tegemoet te zullen treden.

Nerveus

Dat voornemen leek aanvankelijk niet uit de verf te komen. Op het aardig gevulde Court Suzanne Lenglen, een van de showcourts in Parijs, begon de 'kleine kraai' enigszins nerveus aan de klus en keek ze na een gemiste eerste opslagbeurt al snel tegen een 3-0-achterstand aan.

Ze herpakte zich, veroverde met een knappe stopvolley aan het net haar eerste breakpunt wat ze ook meteen benutte. Met een lovegame sloeg ze zich zelfs naar 3-3.

Oerschreeuw

Williams werd boos, een oerschreeuw volgde nadat ze eindelijk weer een puntje pakte. Krajicek moest haar opslag na een dubbele fout weer inleveren en zag de set alsnog verloren gaan.

Gelijkwaardig

Krajicek, in Parijs ook nog actief in het dubbelspel, was ook in het tweede bedrijf tot halverwege de zesde game gelijkwaardig aan de achtvoudig grandslamwinnares.

Maar Williams gaf even gas, won tien punten op rij en beëindigde de partij niet veel later.