MARSEILLE - Voor de tweede keer binnen een week heeft Raemon Sluiter verloren van Roger Federer. De Rotterdammer, 78e van de wereld, verloor vrijdag met 4-6 6-4 4-6 in de kwartfinales van het tennistoernooi in Marseille. De Zwitser, nummer zes van de wereld, is daar als eerste geplaatst.

Vorige week verloor Sluiter kansloos in drie sets van Federer in de openingswedstrijd van de Daviscupwedstrijd van Nederland tegen Zwitserland in het Gelredome in Arnhem. De Zwitsers wonnen dat duel met 3-2.

Voorsprong

In Marseille pikte Sluiter de eerste opslaggame van Federer in, kwam met 2-0 voor, maar slaagde er niet in die voorsprong te consolideren. In de tweede set had hij aan één break voldoende voor de setwinst (6-4). In de derde herstelde Federer zich, 6-4. In de halve finale staat hij tegenover de winnaar van het duel tussen de Slowaak Karol Kucera en de Belg Olivier Rochus.

Escudé

Nicolas Escudé drong ook door tot de laatste vier. Hij versloeg zijn Franse landgenoot Cadart, 275e van de wereld, in twee sets, -5 6-3. De winnaar liet zich tijdens de wedstrijd behandelen aan een dijbeenblessure. Escudé verdedigt volgende week zijn titel in Rotterdam. Hij won het toernooi in Ahoy' de laatste twee jaar.