AMSTERDAM - De grote prijs van Frankrijk kan op 1 juli weleens voor het laatst gereden worden op het circuit van Magny-Cours. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou de race graag dichter bij Parijs willen zien.

Ecclestone is van mening dat de bereikbaarheid van het circuit, de accommodaties in de omgeving en de slechte zakelijke vooruitzichten in de regio niet te verhelpen zijn.

Parijs

De Brit zou het liefst willen racen door de straten van Parijs. "Ik weet dat het een droom is maar ik zou graag een mooi parcours door de straten van Parijs en over de Champs-Elysees willen zien", aldus de Brit tegenover verslaggevers van de Franse krant L'Equipe.

Euro-Disney

Een wedstrijd in de straten van Parijs lijkt echter onmogelijk. Ecclestone zou daarom graag willen uitwijken naar Euro-Disney. "Waarom niet, er zijn hotels en het is goed bereikbaar per trein."

De Brit deed ook een uitspraak over de toekomst van de Formule 1. "Australië gaat een nachtrace organiseren, Maleisië en Singapore overwegen het en waarom zou het in Monaco ook niet kunnen?"