KERKRADE - Voor het eerst in het bestaan van de club is Roda JC erin geslaagd verder te komen dan de derde ronde van een Europees toernooi. De ploeg uit Kerkrade versloeg dinsdag Bordeaux met 2-0 en bereikte daarmee de laatste zestien in de strijd om de UEFA-beker.

Roda, dat twee weken geleden in Bordeaux met 1-0 had verloren, kwam op voorsprong door een in tweede instantie benutte strafschop van Anastasiou. Een omhaal van Lawal leverde de 2-0 op ondanks Franse protesten. De bal zou de lijn niet zijn gepasseerd.

Roda-trainer George Leekens was dik tevreden met de overwinning van zijn team op Bordeaux). "We hebben een beetje gegokt en gewonnen", zei de Belgische trainer-coach. "Het is een mooi resultaat voor de club Roda JC en ook voor het Nederlandse voetbal."

Leekens was trots op het resultaat. "Bordeaux is bepaald geen boerenploegje. We zijn voorzichtig begonnen en hebben na de rust de druk verhoogd. Toen vielen de doelpunten. Of de tweede bal over de lijn was? Hij is goedgekeurd en daar gaat het om." "Het was onze verdienste dat Bordeaux een pechwedstrijd speelde" vervolgt Leekens.

"Laat nou niemand gaan zeuren over dat tweede doelpunt. Anders hadden we later gewoon nog een andere treffer gemaakt. Want het kon deze avond niet stuk voor Roda JC. Ook op basis van de uitwedstrijd gaan we dik verdiend naar de volgende ronde."