PARIJS - Rafael Nadal is moeiteloos doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. De als tweede geplaatste Spaanse tennisser, titelverdediger op het Parijse gravel, had donderdag weinig te duchten van de Italiaan Flavio Cipolla: 6-2 6-1 6-4.

Nadals volgende opponent is zijn landgenoot Albert Montañes, die de Let Ernests Gulbis in vier sets uitschakelde.

Mauresmo

Amelie Mauresmo heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. In een Frans onderonsje won de als vijfde geplaatste Mauresmo van Nathalie Dechy: 6-3, 6-7 (3), 6-1.

De 27-jarige Mauresmo is op jacht naar haar eerste titel in Parijs. Haar beste prestatie is de kwartfinale in 2003 en 2004.

Tiebreak

Mauresmo begon voortvarend en pakte vlot de eerste set. In het tweede bedrijf kwam Dechy beter in de wedstrijd en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Mauresmo herstelde de marge, maar moest zich in de tiebreak alsnog gewonnen geven.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de vierde game van de derde set. In een lange game brak Mauresmo de service van Dechy en liep uit naar 6-1.

In de derde ronde neemt Mauresmo het op tegen Lucie Safarova. De als 25e geplaatste Tsjechische won donderdag met 6-0, 6-1 van Nicole Pratt uit Australië.