AMSTERDAM - Feyenoord doet een nieuwe poging om Co Adriaanse aan te trekken als trainer voor het komende voetbalseizoen. Dat meldt RTV Rijnmond.

Technisch directeur Peter Bosz zou willen proberen de twijfels weg te nemen die de Amsterdammer na eerdere onderhandelingen uitte over de toekomstperspectieven van de club. Adriaanse zegde Feyenoord vanwege die bedenkingen af.

Adriaanse zit momenteel zonder club. Hij nam eerder deze maand ontslag bij Metallurg Donetsk in de Oekraïne, waarmee hij in de middenmoot van de compettie staat.

Gerets

Na de afzegging van Adriaanse, favoriet bij spelers, supporters en beleidsmakers bij de Stadionclub, vielen de namen van onder andere Mario Been, Trond Sollied, Foeke Booy en Erik Gerets, die onlangs werd ontslagen bij het Turkse Galatasaray.

Van Gastel

Het hoogste jeugdelftal van Feyenoord heeft inmiddels wel een nieuwe oefenmeester. Donderdag maakte Feyenoord op de website bekend dat Jean-Paul van Gastel de A1 van de club gaat leiden. Van Gastel, afgelopen seizoen nog trainer van de C1, volgt Henk Fräser op, die komend jaar Wiljan Vloet assisteert op de bank bij ADO Den Haag. Het gedwongen vertrek van Fräser leidde tot grote onrust bij Het Legioen.

Oud-international Van Gastel speelde als voetballer zes seizoenen voor Feyenoord.