ARNHEM - De provincie Gelderland wil uiterlijk volgende week woensdag duidelijkheid hebben over de toekomst van stadion Gelredome in Arnhem.

Gelderland wilde aanvankelijk dinsdag al een akkoord sluiten met banken over het versoepelen van de aflossingsregeling voor leningen aan Gelredome. De provincie zegt meer tijd nodig te hebben voor overleg.

Het multifunctionele stadion kampt met schulden. Als er geen oplossing komt, moet het stadion in januari surseance van betaling aanvragen, verwacht stadiondirecteur P. van Sliedrecht.

Volgens de directeur moet de aflossingstermijn worden verlengd van tien naar dertig jaar. De afgesproken termijn is nooit haalbaar geweest, aldus Van Sliedrecht. Gelredome opende in 1998 de deuren.

Krediet

Volgende week moet duidelijk zijn of de banken instemmen met versoepeling van de voorwaarden. Provinciale Staten van Gelderland moeten dan ook een beslissing nemen over een overbruggingskrediet van 3 miljoen gulden voor Gelredome. Het stadion verzocht vorige week om het krediet om schuldeisers buiten de deur te houden.

Als Gelredome geen extra geld krijgt, raakt het geld in januari op. Volgens Van Sliedrecht zijn de financiële problemen te wijten aan de wurgende leningsvoorwaarden en niet aan de exploitatie van het stadion. Voor volgende jaar staan al weer evenementen op de agenda, aldus de directeur.