AMSTERDAM - Kew Jaliens heeft donderdag in Zuid-Korea ook de tweede groepstraining van het Nederlands Elftal aan zich voorbij moeten laten gaan.

Samen met teamgenoot Demy de Zeeuw zag de AZ-verdediger dat de andere internationals een lichte training afwerkten, meldt VI.

Jaliens kampt met een griepje en mistte daardoor ook de eerste training. De Zeeuw heeft last van spierpijn. Bondscoach Van Basten schat in dat de Alkmaarse spelers zaterdag wel inzetbaar zijn in het oefenduel met het Koreaanse team van bondscoach Pim Verbeek.

Verbeek

Pim Verbeek, de bondscoach van Zuid-Korea, verbaasde zich donderdagmorgen over het tijdstip waarop het Nederlands elftal in Seoul trainde.

Bondscoach Marco van Basten liet zijn selectie om elf uur 's ochtends opdraven. "Met een tijdsverschil van zeven uur, train je dus eigenlijk om vier uur 's nachts en moeten de jongens om minimaal drie uur uit hun bed. Dat had ik anders gedaan", aldus Verbeek.

Volgens een woordvoerder van Oranje was er echter niets vreemds aan de vroege oefensessie. "We willen zo snel mogelijk in het ritme van hier komen. Iedereen was toch vroeg wakker, dus kun je maar beter trainen."