FAENZA - De nieuwe auto van Minardi, het formule-1-team van Jos Verstappen, is begin volgende week klaar. De PS03 rolt dinsdag of woensdag uit de garage in Italië.

Volgens Gabriele Tredozi, de technisch directeur van Minardi, wordt de bolide voor de eerste Grand Prix nog minstens tweemaal intensief getest. Eerst volgt een zogenaamde 'shakedown', waarbij het team alle onderdelen inspecteert.

Minardi maakt in vergelijking met de andere teams maar weinig testuren. Verstappen en zijn Britse teamgenoot Justin Wilson reden met de oude wagen twee weken geleden alleen een keer op het circuit van Valencia. Tredozi zegt in een interview op de website van Verstappen dat Minardi met de voorbereidingen wel precies op schema ligt.

Verstappen

De PS03 is een verdere ontwikkeling van de auto van 2002, maar volgens Verstappen zijn bijna alle onderdelen nieuw. "Alleen het onderste deel van de voorvleugel is niet veranderd ten opzichte van de auto van vorig seizoen. De rest is allemaal nieuw. De ophanging, de aerodynamica, de versnellingsbak en de motor."

Cosworth

Veel wordt verwacht van de motor, de Cosworth. Het is een krachtigere en lichtere motor dan de Asiatech waarmee Minardi vorig seizoen tekortkwam. De Cosworth zou 70 pk's meer vermogen leveren, al wil Minardi dat getal niet bevestigen.

Verstappen werkte de voorbije weken hard aan zijn conditie, op het fitnessapparaat, de fiets en de kartbaan in Genk. Minardi nam fysiotherapeut Simon Jones in dienst, met wie Verstappen eerder bij Arrows werkte. De Nederlander vertrekt 1 maart naar Melbourne, waar een week later de eerste Grand Prix van het seizoen wordt verreden.