AMSTERDAM - Kobe Bryant heeft de leiding van de Los Angeles Lakers gevraagd om te mogen vertrekken. De sterspeler van de Lakers omschreef het management van de NBA-club dinsdag als 'een zooitje'.

"Ik wil graag worden geruild", meldde hij woensdag aan het radiostation ESPN. "Tot die conclusie ben ik gekomen, hoe zwaar mij dit besluit ook valt."

Bryant, die de Lakers zeven jaar geleden drie keer op rij aan de NBA-titel hielp, heeft nog een vierjarig contract in Los Angeles. Hij voelt zich echter misleid door clubeigenaar Jerry Buss, die hem drie jaar terug andere doelen voorspiegelde dan coach Phil Jackson.

Salarissen

Buss liet Bryant weten dat hij de club direct terug zou brengen aan de top in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Jackson verklapte later dat daar geen sprake van was, omdat de Lakers met het oog op de lange termijn de spelerssalarissen moesten verlagen. "Ze hebben mij niets verteld van een lange termijnplan. Echt helemaal niets", stelt Bryant. "Ze hebben Phil gewoon iets gezegd en mij iets heel anders. Dit is een kwestie van vertrouwen."

Persverklaring

In een persverklaring zegt Buss niet op de hoogte te zijn van de vertrekwens van Bryant. "We zijn op de hoogte van de verhalen in de media. Kobe heeft ons echter niet laten weten dat hij geruild wil worden. We hebben hem heel duidelijk gemaakt dat we een ploeg om Kobe willen heen bouwen en dat we willen dat hij hier zijn hele carrière blijft. Tot we met Kobe zelf hebben gesproken reageren we niet op deze berichten."