AMSTERDAM - Khalid Boulahrouz is voorlopig niet bij PSV in beeld als vervanger voor de waarschijnlijk vertrekkende Alex. Dat liet manager voetbalzaken Stan Valckx woensdag weten aan NOS Langs de Lijn. Chelsea zou Alex met PSV willen ruilen voor Boulahrouz, die dit seizoen weinig aan spelen toekwam bij de club uit Londen.

PSV geeft vooralsnog de voorkeur aan Manuel da Costa als Alex deze zomer vertrekt, zegt Valckx. "Hij kan samen volgend seizoen goed met Carlos Salcido het centrum van de verdediging vormen. Da Costa is een jonge speler met veel kwaliteiten en potentie.

Als we een speler van het niveau van Alex halen staat Da Costa stil in zijn ontwikkeling. Je blokkeert zo je eigen talenten.

Daarbij gaan we geen speler halen waar we niet volledig van overtuigd zijn." Valckx voegde daar snel aan toe dat de mogelijke komst van Boulahrouz nog niet is besproken in Eindhoven.

Versterken

De landskampioen is nog wel 'flink bezig zich op enkele posities te versterken', mede door het vertrek van Phillip Cocu en omdat de kans dat Alex bij PSV blijft door Valckx klein wordt geacht.

"Het hangt af van twee dingen: Alex moet vertrouwen hebben dat hij bij Chelsea inderdaad aan spelen toekomt en een werkvergunning in Engeland krijgt. Maar ik denk dat beide zaken wel in orde zullen komen. Dat is in ieder geval de informatie die ik uit Engeland krijg. De kans dat hij gaat is niet honderd procent. Maar wij zitten in de wachtkamer."