GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Enkele dagen na zijn emotionele en berouwvolle bekentenis epo te hebben gebruikt is de Duitse wielrenner Erik Zabel onder grote bijval vertrokken in de Ronde van Beieren. De vele steunbetuigingen hielpen hem woensdag niet de eerste rit te winnen.

De sprinter eindigde in Gundelfingen als vierde. De eerste rit leverde een zege op voor de Duitser André Schulze, die de Australiër Stuart O'Grady versloeg. De Nederlander Hans Dekkers eindigde als twaalfde.

Pas dinsdag had Zabels team Milram de renner het groene licht gegeven in Garmisch-Partenkirchen van start te gaan. Op weg naar Gundelfingen - een rit van 211 kilometer - waren er voortdurend steunbetuigingen voor Zabel langs de weg te vinden.

Leven

"Ik heb eraan gedacht niet meer op de fiets te stappen", gaf Zabel voor de start aan. "Ik heb betere tijden meegemaakt. Ik moet met deze situatie zien te leven."

Dinsdag bij de ploegenvoorstelling kreeg de renner al een hartelijke ontvangst. Na afloop van de rit verdween de sprinter zonder iets te zeggen in de ploegleiderswagen.