AMSTERDAM - Nourdin Boukhari, Jeremain Lens en Ruud Vormer spelen volgend seizoen niet voor AZ. De club uit Alkmaar besloot definitief af te zien van de optie tot koop in het contract van de van FC Nantes gehuurde Boukhari.

Bankzitters Lens en Vormer worden verhuurd om meer ervaring op te doen.

Boukhari kwam in de winterstop over van Nantes, waar hij binnen een halfjaar op een zijspoor was geraakt. De voormalige Ajacied begon sterk in Alkmaar, maar raakte in de slotfase van de competitie zijn basisplaats kwijt in de ploeg van trainer Louis van Gaal. De Rotterdammer keert in principe terug naar Frankrijk. "Of er moet zich een andere club voor hem melden", laat directeur voetbalzaken Marcel Brands weten.

Verhuurd

Lens en Vormer hebben nog geen club gevonden om volgend seizoen op huurbasis voor uit te komen. "Maar we verwachten dat er voor deze spelers voldoende belangstelling zal komen", stelt Brands. AZ wil dat de twee talenten speelminuten krijgen. De dit seizoen aan Excelsior verhuurde Kees Luijckx en Theo Zwarthoed worden komend seizoen opnieuw verhuurd.

Mathijsen

Danny Mathijssen (verhuurd aan NAC) en Pius Ikedia (verhuurd aan RKC Waalwijk) keren niet meer terug in Alkmaar. Beide spelers hebben te horen gekregen dat ze mogen uitzien naar een andere werkgever.