AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek heeft woensdag de derde ronde bereikt van Roland Garros. De Nederlandse tennisster versloeg woensdag op het gravel in Parijs de Amerikaanse Shenay Perry in drie sets: 6-4 5-7 6-1.

Marat Safin is gestrand in de tweede ronde van Roland Garros. De Rus verloor woensdag van Janko Tipsarevic: 6-4 6-4 7-5.

Derde ronde

De Serviër Tipsarevic ontmoet in de derde ronde Tommy Robredo of Konstantinos Economidis. Krajicek komt dan uit tegen de winnares van de partij tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Venezolaanse Milagros Sequera.

Jeugdidool

De kans is groot dat Krajicek vrijdag haar jeugdidool Serena Williams treft. De Amerikaanse stond voor woensdagavond geprogrammeerd maar een regenpauze in de ervoor geplande partij hield Williams en haar Venezolaanse opponente Milagros Sequera binnen.

"Het is een droom om in een toernooi als dit tegen Serena te mogen spelen. Ze is altijd mijn idool geweest", keek de 'kleine Kraai' al vast vooruit.

Weer

Krajicek had een kleine twee uur nodig tegen Perry, die met haar serve/volley-spel nog het meeste last had van de weersomstandigheden.

De nummer 71 van de wereld, afkomstig uit Washington D.C, kwam na de eerste verloren set nog knap terug, maar produceerde in het korte derde bedrijf liefst 22 'unforced errors'.

Wennen

Het was even wennen. Na haar openingspartij op het grote Court Suzanne Lenglen, waar plaats is voor een kleine 10.000 toeschouwers, was Krajicek nu veroordeeld tot een achteraf-baantje waar slechts een handvol fans haar verrichtingen kon volgen.

Intiem was het wel. "Het is gek, ik kon precies horen waar de mensen het langs de baan over hadden." Dat kan lastig zijn. "Maar ik heb me goed kunnen concentreren, zeker in die derde set. Ach, als je wint maakt het allemaal niet zo veel uit."

Emotie

Andersom was natuurlijk ook elke emotie van de tennisster te volgen. Krajicek mopperde met name aan het einde van de tweede set die ze met een dubbele fout uit handen gaf.

De vloeken waren in het Tsjechisch en bezorgden haar een fris hoofd voor het derde bedrijf. "Het moest er even uit, maar ik denk aan de toeschouwers."

Doorbraak

Krajicek noemde het bereiken van de derde ronde op Roland Garros een doorbraak. Twee keer eerder strandde ze in Parijs in de eerste ronde.

"Het is niet mijn favoriete ondergrond. Zelfs als ik in de volgende ronde verlies ga ik met een tevreden gevoel naar huis."

Veranderd

De twijfelende Krajicek van de Australian Open van begin dit jaar, waar ze ook al in de eerste ronde naar huis werd gestuurd, is in een paar maanden tijd veranderd in een zelfbewuste en fittere speelster.

Er zat haar van alles in de weg in die tijd. "Het tennis liep niet, ik lette ook te veel op wat er over me gezegd en geschreven werd. Ik nam dingen veel te serieus. Maar het was niet alleen tennis, het kwam allemaal een beetje samen", probeerde ze woensdag haar dip van eerder dit jaar te verklaren.

Uitgepraat

Dat de problemen niet alleen op de tennisbaan lagen was duidelijk. Krajicek liet het erbij dat alles inmiddels 'uitgepraat' is. "En ik voel me nu in ieder geval goed en fit."

Fit genoeg, hoopt ze, om haar mogelijke tegenstandster Serena Williams serieus partij te geven. Onlangs, in Rome, troffen ze elkaar voor het eerst. "Ik was daar de hele week ziek. Toch kon ik haar in de eerste set goed bijbenen.

Al moet ik toegeven dat ze toen niet zo goed stond te serveren. Het is in ieder geval wel handig dat ik al een keer tegen haar gespeeld heb."

Droom

Het is net een droom, herhaalde ze, spelen op een groot toernooi tegen een tennisster naar wie ze vroeger voor de tv vol bewondering zat te kijken.

"Ze was zo anders, deed gewoon haar eigen ding. En dat agressieve, dat schreeuwen na een punt, dat vond ik altijd zo leuk om te zien."