AMSTERDAM - Ryan Giggs komt niet langer uit voor zijn geboorteland Wales. De aanvallende middenvelder van Manchester United wil zich volledig gaan richten op zijn club.

Aankomend weekend speelt Giggs zijn laatste wedstrijd voor de Welshmen. In Cardiff speelt hij zijn laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Giggs (33) kwam met zijn land nooit uit op internationale toernooien. De aanvoerder kwam tot dusver 64 keer in actie voor Wales.

Nesta

Alessandro Nesta lijkt niet meer uit te gaan komen voor het Italiaanse elftal. Bondscoach Roberto Donadoni zei dinsdag dat het lijkt alsof de verdediger van AC Milan een definitieve keus heeft gemaakt. De 31-jarige Nesta speelde zijn laatste wedstrijd voor de Squadra Azzurri op 11 oktober in de EK-kwalificatiecyclus tegen Georgië.

"Iedereen moet zijn eigen keuzes maken, maar Nesta is een grote voetballer en er zal altijd ruimte voor hem zijn in het team", stelde Donadoni in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van volgend jaar. Italië speelt zaterdag uit tegen de Faerøer Eilanden en woensdag in en tegen Litouwen.

Trouwen

Nesta laat verstek gaan in het tweeluik, omdat hij gaat trouwen. Donadoni is negatief over het vervolg. "Ik probeer optimistisch te blijven, maar ik verwacht niet dat hij nog terugkeert." Nesta speelde tot nu toe 78 keer voor het nationale elftal.