EINDHOVEN - De politie heeft maandagavond op het politiebureau in Eindhoven twee 18-jarige Eindhovenaren aangehouden voor de mishandeling van PSV-voetballer Jan Kromkamp afgelopen zaterdag. De jongemannen meldden zich daar omdat zij aangifte wilden doen tegen Kromkamp omdat die hen ook mishandeld zou hebben. Een politiewoordvoerder heeft dat dinsdag gemeld.

Jan Kromkamp werd zaterdagavond na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd tussen VV Acht en PSV op het parkeerterrein van de amateurclub uit zijn auto getrokken en in elkaar geslagen. De verdediger liep een gebroken neus, een gebroken jukbeen, gebroken oogkas en een lichte hersenschudding op.

Hij heeft de nacht van zaterdag op zondag ter observatie doorgebracht in het ziekenhuis. Kromkamp is inmiddels weer thuis en heeft maandag aangifte gedaan.

Vastgezet

De aangehouden Eindhovenaren zijn officieel aangemerkt als verdachte en ze zijn vastgezet. Ze worden dinsdag verhoord. Hun aangifte is nog niet opgenomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of het nodig is dat Kromkamp eventueel ook verhoord moet worden.

Volgens eerdere berichten van de politie was sprake van twee of drie daders. De politie sluit andere aanhoudingen dinsdag nog niet uit.

Een geschrokken Kromkamp meldde dinsdag op de internetpagina van PSV dat het inmiddels beter gaat. De wonden in zijn gezicht genezen voorspoedig en het oog in de gebroken oogkas kan hij alweer opendoen.