PARIJS - Tennisster Michaëlla Krajicek komt in de tweede ronde van Roland Garros uit tegen Shenay Perry. De Amerikaanse was dinsdag te sterk voor de Française Olivia Sanchez: 3-6 6-4 6-3.

Perry en Sanchez moesten dinsdag voor één set de baan op. Maandag was de regen bij een 1-1-stand spelbreker geweest. Krajicek kwam niet eerder in actie tegen de 22-jarige Amerikaanse, de nummer 71 van de wereld. Vorig jaar bereikte Perry op Roland Garros de derde ronde.

Jankovic

Jelena Jankovic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De als vierde geplaatste Servische had geen moeite met haar opponente Stephanie Foretz. De Franse was tot het toernooi toegelaten met een wildcard, maar had geen schijn van kans: 6-2, 6-2. In de volgende ronde ontmoet Jankovic de winnaar van de wedstrijd tussen Catalina Castano uit Colombia en de Finse Emma Laine.

Ook de als zesde geplaatste Nicole Vaidisova won haar wedstrijd in de eerste ronde. De Tsjechische was op het centercourt Philippe Chatrier te sterk voor Emmanuelle Gagliardi. Ze versloeg de Zwitserse in twee sets: 6-4, 6-3. Ze ontmoet nu de winnaar van de wedstrijd tussen Vania King (VS) en Akgul Amanmuradova (Oez).

Regen

Roland Garros ging zondag van start, maar op de eerste twee dagen konden door regen maar enkele wedstrijden worden gespeeld. Dinsdag kan voor het eerst een volledig programma worden gespeeld, doordat er geen regen wordt verwacht.

Overige uitslagen vrouwentoernooi dinsdag:
Elena Dementieva (Rus, 13) - Angelique Kerber (Dui) 6-3, 6-2
Mathilde Johansson (Fra) - Anna-Lena Groenefeld (Dui) 7-5, 6-4
Mara Santangelo (Ita, 28) - Agnieszka Radwanska (Pol) 6-1, 6-4