BREMEN - Erik Zabel blijft ondanks zijn bekentenis over dopegebruik fietsen voor Milram. De Duitse wielrenner mag in ieder geval dit jaar voor de ProTour-ploeg koersen.

Aan het einde van het seizoen wordt beslist of hij zijn contract, dat loopt tot en met 2008, zal uitdienen. Dat maakten de teammanagers Gerrie van Gerwen en Gianluigi Stanga dinsdag bekend.

Zabel (36) bekende vorige week donderdag dat hij zich heeft bezondigd aan doping. De sprinter, zesvoudig winnaar van de groene trui in de Ronde van Frankrijk en viervoudig winnaar van Milaan-Sanremo, gaf toe dat hij in 1996, toen hij voor de Duitse ploeg Telekom fietste, epo heeft gebruikt.

De ploegleiding nam Zabel dinsdag al meteen op in de selectie voor de Ronde van Beieren, die woensdag begint. Volgens Stanga was het geen eenvoudig besluit om Zabel in elk geval dit jaar in de ploeg te houden.

Verjaard

"Milram neemt de antidopingcode van de ProTour zeer serieus. Maar het vergrijp van Erik dateert alweer van elf jaar geleden en het is inmiddels verjaard. Bovendien kregen we positieve signalen van de organisatie van de Tour, de vereniging van profrenners en de internatinale wielerunie. Als de dopingovertreding dit jaar had plaatsgevonden, hadden we nooit meer met Zabel gesproken. Dan was het direct einde verhaal geweest."