ZANDVOORT - De Duitser Frank Kechele heeft tijdens de Pinksterraces op Zandvoort beide races in de Northern European Cup Formula Renault gewonnen.

In de eerste race bleef Kechele zijn teamgenoten Fabio Onidi (Italië) en Tobias Hegewald (Duitsland) voor. In de tweede race was Kechele op het natte duinencircuit sneller dan de Fin Valtteri Bottas en opnieuw Hegewald.

Nicky Catsburg was in beide race de beste Nederlander. Met iets meer dan zes seconden achterstand eindigde hij in de eerste wedstrijd als zesde, net voor Romano de Ruit. In de tweede race moest Catsburg tevreden zijn met de zevende plaats. Het waren de eerste races van dit seizoen in deze klasse.

Schothorst

Bas Schothorst en Jan Joris Verheul behaalden hun eerste zeges van dit seizoen in de BMW 130i Cup. Schothorst leidde in de eerste race van start tot finish.

Ricardo van der Ende en Tim Coronel eindigden respectievelijk als tweede en derde. Ze bezetten die posities ook in de tweede race, die werd gewonnen door Verheul. Na zes races gaat Tim Coronel in het klassement aan de leiding.