PARIJS - Michaëlla Krajicek heeft maandag voor het eerst in haar loopbaan de tweede ronde van Roland Garros bereikt.

De Nederlandse tennisster ontdeed zich in Parijs met twee keer 6-3 van de Française Severine Bremond. De partij moest maandagochtend wegens de regen een aantal uren worden uitgesteld.

Krajicek speelt in de tweede ronde tegen de winnares van de ontmoeting tussen de Amerikaanse Shenay Perry en Olivia Sanchez uit Frankrijk.

Stram

Krajicek had twee games nodig om in haar spel te komen. "Ik had zondag maar een half uurtje getennist omdat ik er steeds vanuit ging dat ik zou spelen. Vandaag was het nog minder. Misschien dat ik daarom een beetje stram begon, maar ik heb me verder in de partij vrij goed gevoeld", vertelde ze na een bezoekje aan de dokter.

"Een beetje keelpijn", verklaarde ze. "Ik maak me geen zorgen."

Toilet

De zege voelde ook als een revanche. Tegen Brémond had ze eerder dit jaar in Hobart met 6-1 1-0 voorgestaan waarna de Française het toilet had opgezocht om twintig minuten weg te blijven.

Krajicek was zo van slag geweest dat ze erna geen game meer had gewonnen. "Ze heeft een beetje een reputatie op dat gebied. Daarom is het mooi om haar hier in Parijs te verslaan."

Verkerk

Martin Verkerk komt pas in actie in de tweede partij op baan acht. Hij speelt tegen de Italiaan Simone Bolelli. Gezien de sombere weersvooruitzichten wordt die wedstrijd wellicht verplaatst naar dinsdag.