PARIJS - Tennisster Michaëlla Krajicek hoopt maandag dan toch in actie te komen voor haar partij tegen de Française Severine Brémond in de eerste ronde van Roland Garros. Het is om 11 uur de openingspartij op het Court Suzanne Lenglen. Zondag was de regen spelbreker in Parijs.

Ook Martin Verkerk, de enige andere Nederlandse deelnemer, moet de baan op. De oud-finalist treft de Italiaan Simone Bolelli. Het is de tweede partij van de dag op baan acht.

Verkerk maakt voor het laatst gebruik van zijn beschermde status die hij overhield aan zijn lange periode van blessureleed.

Hij speelde op de ATP-tour nooit eerder tegen Bolelli. De Italiaan staat 75e op de wereldranglijst. Hij stond dit jaar al drie keer in de finale van een challengertoernooi.

Lager

Krajicek is op de zondag geactualiseerde wereldranglijst zes plaatsen lager gerangschikt dan Brémond, de nummer 34 van de wereld.

Beide tennissters troffen elkaar twee keer eerder. Krajicek won in 2005 in Estoril, Brémond vroeg dit jaar in Hobart.

Dubbel

Krajicek heeft het met de loting voor het dubbeltoernooi op Roland Garros niet getroffen.

Met haar partner, de Poolse Agnieszka Radwanska, ontmoet ze dinsdag in de eerste ronde het als zesde geplaatste Duits/Argentijnse koppel Anna-Lena Grönefeld/Paola Suarez.