EINDHOVEN - Jan Kromkamp is zaterdagavond na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd tussen VV Acht en PSV door onbekenden in elkaar geslagen. Zijn verwondingen zijn ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. Dat heeft een woordvoerder van PSV zondagavond bevestigd.

De verdediger, die zelf wegens een blessure niet meespeelde in de wedstrijd, liep een gebroken neus, een gebroken jukbeen en een gebroken oogkas op. Bovendien kampt hij met een lichte hersenschudding.

Hij heeft de nacht van zaterdag op zondag ter observatie doorgebracht in het ziekenhuis.

Kromkamp is inmiddels weer thuis en heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval.

Pedro Salazar-Hewitt, woordvoerder van PSV, tast in het duister over de oorzaak. "We hebben geen idee. Het was een gezellige middag en avond en niets wees erop dat zoiets zou gebeuren. Heel vervelend allemaal."

Volgens Salazar-Hewitt gebeurde het voorval rond elf uur 's avonds. "Hij liep naar zijn auto en op de parkeerplaats heeft hij klappen gekregen en is hij gemolesteerd.

Daarop is Kromkamp naar het ziekenhuis gebracht waar is geconstateerd dat hij een gebroken neus had. Vervolgens is hij uit voorzorg in het ziekenhuis gebleven." Naderhand bleken zijn verwondingen toch ernstiger te zijn dan gedacht.

"Vandaag bleek verder alles goed en is hij naar huis gestuurd," aldus de woordvoerder.

Politie

Ook de politie weet nog niet precies wat er is gebeurd. Volgens een zegsman is Kromkamp op het parkeerterrein van VV Acht uit zijn auto getrokken en vervolgens geschopt en geslagen.

"Er is sprake van twee of drie daders, dat is niet helemaal duidelijk. Er waren drie mannen aanwezig, maar of ze ook alle drie aan de mishandeling hebben deelgenomen weten we niet.

We zijn gestart met het onderzoek, maar hebben helaas nog niemand aangehouden."