MONTE CARLO - De Grand Prix van Monaco werd een grote teleurstelling voor Spyker. Het Nederlandse team hoopte vooraf punten te scoren op het stratencircuit, maar geen van hun wagens wist de finish te bereiken.

"‘Met uitzondering van mijn crash was het een goede race", vond Adrian Sutil. "De wagen was goed, de banden presteerden uitstekend en ik werd elke ronde sneller. Ik kon zelfs strijden tegen enkele andere wagens. Het was dus een keertje geen eenzame race en ik genoot er echt van.

Het is dan ook heel jammer dat ik een foutje maakte. De remmen werden naar het einde toe steeds slechter en daardoor kwam ik te snel uit de bocht en raakte ik op het vuile deel van de baan. Corrigeren kon niet meer. Veel schade was er overigens niet aan de wagen, maar verder rijden was onmogelijk."

Ook teamgenoot Christijan Albers haalde de finish niet. Hij kreeg 8 ronden voor het einde af te rekenen met materiaalpech.

"Omdat ik helemaal achteraan moest starten, besloten we voor een agressieve strategie te kiezen. Ik begon op zachte banden en met veel benzine zodat ik maar twee pitstops moest maken. We hoopten dat de safety car één of meerdere keren op de baan zou komen zodat ik niet teveel tijd zou verliezen, maar dat was niet het geval."